Uncategorized

Paella s chorizem a ovčím sýrem

To by bylo, abychom si na dovolené ve Španělsku nepřipravili paellu a nepili sangriu 🙂 Paell je mnoho druhů. Recept níže přináší jednoduchou paellu ze španělských surovin, které seženete snadno i u nas. Můžete se těšit ale i na tu tradiční valencijskou. 

Ingredience:

Rýže (kulatozrnná) 300-400g

Rajčata (můžou být konzervovaná)

Chorizo 150-200g

Vývar (může být i obyčejná voda) 0.5l

Cibule

Česnek

Kapari (velké)

Olivy zelené 

Bylinky

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a do oleje i sušené bylinky, aby se rozvinulo aroma.

Restujeme, dokud cibulka nezměkne a nezesklovatí.


Přidáme chorizo nakrájené na kolečka, rajčata a necháme pustit šťávu. 


Zalijeme vývarem a přidáme propranou rýži. Pokud rýže není ponořena, přidejte vývar nebo vodu. Osolte a nechte pomalu dusit pod pokličkou, dokud rýže není al dente. 

Mezitím si nakrájejte kapari a olivy, nastrouhejte ovčí sýr. 

Když už je rýže tak akorát, přidejte olivy a kapari a zamíchejte. 


Sýrem paellu ozdobte a nechte roztéct. Nešetřete – bude to tak 6 porcí.


Pánev dejte doprostřed stolu a můžete začít!

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s