Uncategorized

Sangria

Sangria… ideální na horké letní večery. Vyžaduje ale dobré mladé víno (bývá ovocnejší). Ja osobně mám ráda suchá, takže můj recept bude pro ně. Nicméně si myslím, že se da použít i pro jiné typy vín.

Ingredience
:

0.7l vína, nejlépe s ovocným nádechem

0.5l vody 

ovoce – pomeranč, broskev, citron

Kandovaná kůra z citrusů

Cukr

Postup
:

Víno i vodu dame chladit do lednice. Ovoce nakrájíme na kostičky a dame zamrazit. 


Poslouží jako led a postupně bude uvolňovat svoji chuť do nápoje. Sangria se tak během několika večerů (pokud vám vydrží) promění v úžasný ovocný nápoj. 

Mezitím nakrájejte kůru z citrusů na malé kostičky (nezapomeňte ji pořádně vydrhnout!). Dejte kostičky do menšího rendlíku, zalijte vodou a přidejte pár lžic cukru. Můžete pridat skořici, kardamon, citron. Nechte vařit na co nejmírnějším ohni několik hodin a doplňujte vodu, aby se kůra nespálila. Ta po nějaké době naboptná, změkne, a mírně zkaramelizuje. Kůru si klidně připravte dopředu, díky cukru se jen tak nezkazí.


Chvíli před samotnou konzumací dejte do vína mražené ovoce a vychladlou kandovanou kůru. 

Kandovana kůra muže nahradit cukr, mate-li ale hodně suché víno, přimíchejte dle chuti klidně i cukr. Stejně tak můžete regulovat kyselost šťávou z citronu i sílu nápoje vodou.

Podávejte v míse s naberačkou či ve džbáně. 

Tip na závěr: klidně celý hotový nápoj dejte před příjezdem hostů lehce namrazit. Džbánek bude vypadat ještě lahodněji a sangria tak rychle nezteplá 🙂

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s