Pečení · Sladké recepty · Snídaně · Uncategorized

Pečené fíky se smetanou a medem

Na přelomu léta a podzimu se na pulty obchodů dostávají čerství fíky. Dají se jíst na milion způsobů. Pokud je nemáte rádi syrové, zkuste je pečené (nebo grilované). Jejich výrazná chuť nezmizí, ale změní se. Takto upravné fíky se i výborně hodí k hovězímu masu a do jednoduchých salátů jako hlavní ingredience.

Ingredience

  • Fíky
  • Zakysaná smetana
  • Med
  • Skořice, kardamon, …

Fíky rozkrojte do kříže, vznikne vám taková mystička připomínající květ a do ní dejte lžičku medu, lžičku zakysané smetany promíchanou s kořením. Nebojíte-li se experimentovat s kořením, zkuste třeba i nové koření, pepř apod. Fíky jsou tak výrazné, že snesou i výraznější aromata.

Fíky zabalte do alobalu. Můžete je nechat odpočívat v ledničce a vytáhnout je, až budete snídat, nebo pít kávičku.

img_2198

Fíky vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 15 minut. Pokud fíky grilujete, můžete klidně servírovat ve folii, protože pustí dost šťávy. Před podáváním polijte ještě trochou medu.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s