Vnitřnosti

Kuřecí srdíčka na smetaně

Vnitřnosti. Někteří je milují, jiní jimi opovrhují. Srdíčka patří zrovna k těm vnitřnostem, které nepotřebují velkou přípravu před jejich samotným použití do finálního jídla.

Ingredience:

  • Kuřecí srdíčka
  • Kelímek smetany 33% (dietáři můžou i 12%)
  • Šalotka (může být i cibule)
  • 1 dcl bílého vína
  • Silný kuřecí vývar
  • Pažitka, jarní cibulka, porek (dle sezony)
  • 100g změklého másla (možná nepoužijete všechno)
  • Trochu oleje
  • Trochu dijonské hořčice (volitelné)

Postup

Srdíčka povaříme v silném vývaru, dokud nejsou měkká (cca půl hodinky). Poté je vyndáme, necháme vychladnout a očistíme (ořežeme bílé cévky a blanky).

Pokud jsou srdíčka dostatečně měkká, můžete je nechat vcelku. Pokud vám takto větší kousky to na konzumaci nevyhovují, přepůlte je, či nakrájejte na „kolečka“.

Na másle orestujte do zlatova cibulku, zakápněte trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme chvíli bublat. Na pánvi vedle na oleji zprudka orestujeme srdíčka a poté je dáme do vinného základu. Dolijeme postupně zbytek vína, ochutnávejte, aby omáčka nebyla příliš kyselá, používáte-li suché víno jako já 🙂

Nechte srdíčka projít varem ve víně. Poté uberte teplotu a přidejte smetanu na zjmenění chuti a trochu dijonske hořčice pro pikantnější chuť.

Před samotným podáváním, kdy pánev je sundaná z plotýnky, přidejte čerstvou pažitku (jarní cibulku, porek). Nechte si něco i na zdobení.

Podáváme obvykle s rýží a bílým vínem.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s