Dezerty · Pečení · Sladké recepty · Uncategorized · vegetariánské

Minicheesecakes s letním ovocem

Léto je sezona ovoce. Takže pokud nemáte zrovna rádi ostružiny, použijte borůvky, jahody, maliny… Zkrátka to, co zrovna lahodí vašemu jazýčku nejvíce. Pojďme spojit plody léta a tradičního cheesecake. Jedná se o krém z obyčejného tvarohu, jelikož i ten se řadí mezi čerstvé sýry. Recept je sice o mini koláčcích, ale stejně tak ho můžete použít i na velký dort.

Výhoda malých koláčků je v tom, že se snadno servírují, když máte větší počet návštěvy a také úžasně vypadají na talíři, nevýhodou však je to, že je to možná malinko pracnější na přípravu 🙂

Pozor jedná se o pečenou variantu!

Ingredience

  • Ostružiny na krém a na ozdobení
  • 100g Zakysaná smetana
  • 200g Tvaroh
  • 1 vajíčko (lze i bez něj, pak ale použijte pro jistotu škrob dle dávkování na obale)
  • 100g Cukr
  • 100g Máslové sušenky (záleží na velikosti dortíku)
  • 50g Přepuštěné máslo vychladnuté

       

Postup

Nalámejte sušenky na malé kousky a rozmixujte je tyčovým mixérem. Nemáte-li mixér, dejte je do sáčku, poté do úterky a něčím je prostě rozdrťte 🙂 Postupně přilévejte rozpuštěné máslo a promíchávejte. Všechny sušenky by měly nasáknout máslem. Nebojte se ho přidat, pokud vidíte, že směs je stále suchá.

         

Pořádně promíchejte (nejlépe mixérem) smetanu, tvaroh, cukr do souvislé hmoty, poté přimíchejte vajíčko. Vajíčko zde bude fungovat jako lepidlo. Protože se jedná o pečenou variantu, vůbec se není čeho bát.

Krém rozdělte na 2 poloviny. Do jedné poloviny přimíchejte ostružiny a trochu je pomačkejte, aby pustily barvu a obarvily krém do krásné fialkové. 

Troubu předehřejte na 150 stupňů C.

Formičky na muffiny vymažte máslem. Poté do každé formičky natlačte sušenkové těsto (zhruba tak 1-2 PL) a pořádně uhnětejte. Na sušenkový základ naneste první vrstvu krému a přidejte pár ostružin. Na první vrstvu krému přidejte druhou vrstvu krému opačné barvy. Ozdobte ostružinou dle vaší fantazie.

      

Hotové dortíčky vložte do trouby a pečte zhruba 30-40 minut. Až bude hotovo, krém se bude odlepovat od stěn formiček (pečením se trochu zcukne a odpaří se voda).

img_1598.jpg

Koláčky nechte odpočinout a opatrně je vyndejte ještě mírně teplé. Podávejte vychlazené (ideálně zakryté a přes noc) se smetanou a mátou.

img_1615.jpg

 

Tipy na konec

Barevné variace

Nebojte se použít i více druhů ovoce a obarvit a ochutit krém různými druhy ovoce a získat tak krásné barevné dorítky. Budete se divit, jaké barvy umí přířorda 🙂

Můžete i použít oblíbenou zavařeninu, nemáte-li po ruce čerstvé ovoce. Vyvarujte se mraženému kvůli vodě, v krému by to nadělalo neplechu a nemusel by ztuhnout.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s