Dezerty · Pečení · Sladké recepty · Snídaně · Uncategorized · Česká kuchyně

Piškotová třešňová bublanina

Ach ta bublanina. Určitě ji znáte jako tenký koláč s drobenkou, nebo naopak nadýchanou buchtu s kypřícím práškem. Méně známá je ale ta piškotová, ale určitě neméně dobrá. No a nechce-li se vám vypeckovávat třešně, použijte jiné sezonní ovoce. Mražené nedoporučuji.

Ingredience

  • Vypeckované třešně
  • 4 žloutky a 4 bílky
  • 120 g polohrubé mouky
  • 100 g krupicového cukru

Postup

Stejně jako u piškotového těsta, utřeme cukr se žloutky do světlé pěny a z bílků uděláme tuhý sníh. 

Předejřejte troubu na 170 stupňů C.

Do tuhého sněhu za stálého míchání přidáváme žloutkovou pěnu a nakonec postupně po malých dávkách přimícháváme mouku. Dbáme na to, abychom sníh co nejméne poničili, a tak těsto při míchání pouze jemně nadzvedáváme. Pokud vám příjde těsto tužší (malá vajíčka, savá mouka), přidejte trochu kvalitního oleje, či malinko mléka.

Formu vymažte máslem a vysypte polohrubou mouku. Rovnoměrně do ní přelijte piškotové těsto a vyložte třešněmi. Jakmile budete spokojeni s množstvím třešní (čím více, tím lépe :)), můžete dát péct!

Pečte 35-40 minut, dokaď bublanina krásně nevyběhně a těsto napovrchu nezezlátne.

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s