Jednohubky · Slané recepty · Uncategorized

Lososový tataráček

Losos patří mezi nejpopulárnější ryby, takže není divu, že se připravuje na tisíc a jedna způsobů. Ale co takový ocas? Steaky jsou z něj jsou příliš malé a tenké… udělejte z nich tataráček.

Že syrové ryby nemáte rádi? Dejte tomu šanci, rybina není cítit, chuť lososa bude ještě intenzivnější.

A je to vůbec bezpečné?

Losos je tažná ryba, kteřá tráví čas jako dospělá v sladkovodních řekách pouze po dobu tření a také jako mládě, než vypluje zpět do moře. A protože je to dravá ryba, jeho maso tedy není vysušené. Slaná voda sice pro lososa není nezbytně nutná k přežití, ale jelikož se v ní vyskytuje (případně je v ní odchováván), můžete jej konzumovat za syrova (samozřejmě od ověřených prodejců). Je taktéž populární v sushi úpravě.

Ingredinece

  • Ocas z lososa
  • šalotka
  • citron
  • bílý pepř, sůl
  • vajíčka na usazení

img_2442.jpg

Postup

Naškrábejte lososa vidličkou a přitom se zbavte bílých flax. Je to hodně otravná a náročná práce, proto doporučuju dělat tataráčku rovnou hodně. Kdo si chce ale práci ušetřit, může rybí maso opatrně odříznout od kůže a rozmixovat jej šetřrně v sekáčku. Velmi najemno nakrájejte šalotku, měla by jen velmi jemně křupat a doplnit texturu. Nyní dochuťe jemně himalájskou solí, bílým pepřem a citronem. Dochucujte postupně a velmi opatrně. Před samotným podáváním ještě ochutnejte a případne dochuťte. Chuť lososa musí zůstat výrazná!

img_2443.jpg

Můžete podávat v mističce, na toastu a nebo ve vydlabaném uvařeném bílku. Nezapomeňte posypat pažítkou, je-li zrovna sezona.

img_2494

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s